prissma

Prissma is een jonge, dynamische afdeling voor en door media- en informatieprofessionals met bijna 700 leden uit de wereld van media en de informatie- & kennissector. Zij maakt deel uit van de KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor informatieprofessionals (voorheen NVB/KNVI, SOD, NGI_NGN) en is een grote en actieve afdeling met door het jaar heen zowel inhoudelijke als sociale activiteiten.
Prissma richt zich op (aanstaande) young professionals, ondernemende en vooruitstrevende informatiemanagers, IT’ers en consultants in de Kennis- en Informatiesector.

Prissma voert de slogan: Prissma Prikkelt! Niet voor niets. Leden van deze vereniging ervaren dat Prissma op een vernieuwende manier het vak van de informatie professional op de kaart zet. Niet alleen het kritiseren van actuele onderwerpen tijdens seminars, maar ook het faciliteren van discussies rondom de aspecten als ´leiderschap´, ´netwerken´ en ´oplossingsmethodieken´, die belangrijk zijn voor het vak. Prissma wil de beroepsgroep boeien en de laten groeien binnen de dagelijkse werkomgeving.

Uiteraard wordt het sociale element niet wordt vergeten, die zelfs veelal op de eerste plaats komt. We delen verhalen en ervaringen. En ontmoeten interessante vakgenoten. We organiseren een InfoBattle waarbij de vakkennis van de professional wordt getest, maar dan wel… in de kroeg! Wil je meer weten over onze events? Bij ‘activiteiten’ en ‘agenda’ vind je het waar, wat en wanneer!

onstaan
Prissma bestaat in de huidige vorm sinds 2005. En is een samenvoeging van 3 verenigingen/afdelingen (inderdaad, het logo heeft drie zijden en diverse invalshoeken). Te weten: de stichting Corporate Intelligence Society, Literatuur- en Informatiespecialisten en de vereniging VOGIN. Deze laatste is na de overgang omgevormd tot een stichting die zich bezig houdt met opleiden en subsidiefonds. Zie ook www.vogin.nl
Prissma maakt onderdeel uit van de KNVI en is de grootste afdeling. Maar opereert zelfstandig en laat zich administratief ondersteunen door het KNVI bureau.
Inmiddels is Prissma de meest actieve en innovatieve afdeling van de KNVI en continue actief met het leggen van de verbinding van en tussen haar leden.

bestuur
Per 21 april 2017 bestaat het bestuur van Prissma uit de volgende bestuursleden:

Kees Riekwel voorzitter Prissma infobattle
Klaas Jan Mollema vice voorzitter Prissma studiereis
Martijn Blok secretaris contact KNVI Prissma’s academy
Kim Ziengs penningmeester Prissma infobattle
Marijke Lamers bestuurslid
Jan Jaap Zijl vliegende keeper Prissma’s academy

ereleden
Erwin La Roi