2011 Ingezonden ideeen

Hieronder alle deelnemers die toestemming hebben gegeven om hun innovatieve ideeen en contactgegevens te vermelden.

Schroom niet om contact met deze Pitchers op te nemen als je denkt ‘heey, da’s een goed idee”, wellicht kunnen jullie samen iets moois starten. Als dat plaatsvindt, zou het erg leuk zijn als wij dat mogen horen!

(in willekeurige volgorde):

 • Chris Wever: www.buurtleren.nl
  “Marktplaats op het gebied van leren”.
  Pitch 2011 Chris Wever
 • Marc Barteling: Why I love this book (Jury winnaar!)
  “is een website met bijzondere boekentips voor lezers. In filmpjes van 1 minuut vertellen mensen waarom dat ene boek zo bijzonder voor hen is”.
 • Hella van Rhijn: PSCat bij PwC
  “het revolutionaire zit hem niet zo in het opzetten van de producten- en dienstencatalogus zelf, maar meer in connectie die een dergelijke catalogus heeft met de strategie van PwC”.
  – contact: tel. 06-53241959
 • Bart Rikken/Sipke Fluitman: Books in the Cloud
  “Wat nu als je de lezer een portal kan bieden met daarin elk boek. Alles op elk moment te streamen. Prentenboeken, handleidingen, managementboeken, romans. Hij/zij kan het lezen door het uit de wifiwolk te plukken. Het boek staat altijd voor je klaar, op het moment dat jij het nodig hebt. De applicatie onthoudt waar je gebleven bent, welke pagina’s je belangrijk vond en je aantekeningen maar het boek zelf wordt niet gedownload. Het wordt gestreamd. Het neemt geen ruimte in. Niet in de boekenkast en niet op de harde schijf. Zou de klant daar geen EUR5,- per maand of meer voor over hebben? Nou ja, gratis kan ook, maar dan krijg je bijvoorbeeld om de 5 pagina’s een commercial voor je neus. Want de rechten moeten worden betaald”.
  – contact: tel. 06-24968789
 • Koen Vredebregt: Follow the Money (Publieks winnaar!)
  “De belastingaangifte is de deur uit. Via verschillende kanalen wordt de kas van de overheid gevuld. Maar hoe stroomt deze kas leeg? Welk pad legt het geld af? Dat kan iedereen binnenkort zien via de webapplicatie Follow the Money. Input van alle openbare publicaties van overheidsinstanties en datavisualisatie levert inzicht in de opbouw van de staatskas en vooral de weg die het belastinggeld vervolgens aflegd”.
  – contact: 06-25189186
 • Martin Holzmeister / Fako Berkers: DigitaScenscia
  “a three dimensional sphere out of computer screens to showhow recordings give a view of the world and what occupies the collective mind.”
  – contact: 06-45360338
 • Mikis de Winter / Heleen van der Kemp: Misdaadroman mbv Layar
  – contact: mikis.de.winter at gmail.com
 • Ron Zwetsloot: The next step in customer centricity
  “Consumers post the details of products they are interested in buying on their personal homepage. Manufacturers and retailers then have to do three things: 1) Link their companies’ search profiles up with the product keys consumers are entering; 2) Locate the personal websites of prospective customers and 3) Make them an offer that is too good to pass up!”
  – contact: ron_zwetsloot at yahoo.com
 • Richard van den Bosch: Website voor crowdfunding
  “Geboeid door dit fenomeen – wat nu CrowdFunding heet – zijn we aan de slag gegaan om voor het inzamelen van geld door de menigte een website te bouwen. Het resultaat is een moderne website waar je eenvoudig en snel geld kunt inzamelen voor allerlei initiatieven en waar iedereen eenvoudig geld kan doneren. Om het ingezamelde geld vervolgens te kunnen uitkeren is de Stichting 4just1.com opgericht.”
  – contact: nb
 • Katja Vermeulen: Kick it
  “Een innovatieve Game! Je gaat anders denken door anders te doen. Een spel dat gebruik maakt van de barriere van realisme en niet realisme. Een spel dat gebruikt maakt van samenwerking, en individuele opdrachten. Een spel dat zowel in de realiteit gespeeld kan worden als in een virtuele wereld. Een spel dat de persoonlijke grenzen oprekt, de comfort zone doorbreekt en kwaliteiten en talenten zichtbaar maakt. Een spel die de innerlijke loyaliteiten zichtbaar maakt, en oordelen ontmanteld en de speler al spelende opent.”
  – contact: 06-81309238
 • Albert van Harling: Relatiebank DIV
  “In mijn werk als adviseur kom ik met enige regelmaat mensen tegen die in het vakgebied documentmanagement hele inspirerende denkbeelden hebben en soms ook op een bijzondere wijze zaken oppakken. Mensen die niet altijd in de volle breedte van een organisatie opvallen. Mensen die ook niet altijd kansen pakken of soms op basis van hun cv onvoldoende geprikkeld worden om in beweging te komen.”
  – contact: 06- 1401 6069
 • Helen Boelens: LIS and media students using new media
  “is about using virtual environments for a meaningful purpose in education. The presenter will describe how LIS and Media studies students are being encouraged to build replicas and create simulation, developing virtual environments which can be used to enhance the learning experience. Eventually these virtual learning environments will be used to reach a wide segment of the general public, especially the elderly, handicapped people and immigrants.”
  – contact: hboelens at ensil-online.org
 • Willeke Molema: repository voor genealogische artikelen
  “Samen met enkele leden binnen de Hollandse Genealogische Vereniging heb ik een repository laten bouwen voor genealogische artikelen en uitwerkingen van bronnen met daarin een heraldische databank.”
  – contact: molema at gmail.com
 • Floor Remmelzwaal: ondersteuning HNW
  “Het Nieuwe Werken heeft hulp nodig. De werkgever die het Nieuwe Werken omarmt, versnippert de kennis en de opslag er van. Kennis zit in de hoofden van de mensen: maar waar zijn ze? Kennis, plaats en persoon moeten op een andere manier gekoppeld worden en ontsloten: met een applicatie op de smartphone verbonden aan het interne netwerk van het bedrijf.”
  – contact: floor.remmelzwaal at gmail.com
 • Frans Gooskens: MacInfo
  “MacInfo is een nieuwe franchiseketen die over heel Nederland en er buiten haar vleugels gaat uitslaan. Aan grote openbare bibliotheken en universitaire bibliotheken worden zelfstandige bedrijven gekoppeld om op commerciële basis klanten van informatie te voorzien. Er komt een centrale franchise organisatie die de licenties uitgeeft om onder de MacInfo vlag te werken. De franchise oragnisatie ziet toe op de kwaliteit van de aangesloten bedrijven en verzorgt opleidingen.”
  – contact: NEN: 015 – 2690237
 • Angelique Vrij & Danae van Woudenberg: Info4me
  “Hoe kun je alle essentiële informatie die je nodig heb om je werk te doen en dit nog leuker te maken bundelen en overzichtelijk maken? In een tijd van informatie overload introduceren wij een portal die als een filter fungeert en informeert: De Info4me-pagina. Deze digitale startpagina biedt een aantal faciliteiten. Qua indeling is de startpagina voor iedere werknemer hetzelfde, maar qua informatie is de helft van de pagina op afdelingsniveau gestandaardiseerd en de andere helft kan naar eigen inzicht gevuld worden.”
  – contact: danaew at me.com
 • Mireille Jansma: Vertalen nieuwe manier van rekenles geven aan kinderen
  “Laten we in Nederland een project starten om de reken- en wiskundelessen van Salman Khan te vertalen (voice over) in het Nederlands. In samenwerking met leraren van basisonderwijs, en leraren Engels en Wiskunde aan middelbare scholen, overheid, bedrijven, fondsen, stichtingen. We kunnen het wiskundeonderwijs (waar veel aan hapert) volgens mij omvormen en veel beter maken op deze manier.”
  – contact: Mireille.Jansma at mail.ing.nl
 • Annette Munter: Life cycle planner voor informatiesystemen
  “Business concept op basis van dienstverlening om de Life cycle planning van informatiesystemen beter aan te laten sluiten op de visie en strategie van de business. Dit onder het motto ‘Het plannen van je productie of dienstverlening lukt beter met een informatieplan’. Mijn aanpak bestaat eruit om een service te verlenen, die het mogelijk maakt om informatie- en productieplanningen zoveel mogelijk te integreren. Deze aanpak moet leiden tot een planner voor de life cycle van informatiesystemen en het bestaat uit een kennisbank en een planningstool met bijbehorende services. In de kennisbank zitten benchmarking gegevens over het systeem. De planningstool bepaalt in welke fase van de life cycle een systeem zit en wat dit voor consequenties heeft voor de organisatie, de werkprocessen, het datamodel en de soft- en hardware (ICT-architectuur).”
  – contact: tel. 06 20891518