Werkbezoek Tweede Kamer der Staten Generaal + Prissma GO InfoBattle

Datum: Donderdag 8 november 2018

Met trots kondigen wij aan voor een ‘kijkje in de keuken’ te gast te zijn bij de Dienst Informatie en Archief van de Tweede Kamer. Na een uitgebreide rondleiding en een presentatie door vakgenoten bij de Tweede Kamer wordt er afgesloten met een borrel en de laatste voorronde van de Prissma GO InfoBattle. Hebben we je interesse gewekt? Lees dan vooral verder!

Kijkje in de keuken bij de Tweede Kamer
Veel werk van informatiespecialisten wordt achter de schermen verzet, in de ‘keukens’ van bedrijven en organisaties. Tijdens het kijkje gaan we een paar uur het veld in en bekijken we de recente ontwikkelingen in het informatievak. Het Kijkje in de Keuken is bedoeld voor professionals zoals informatiespecialisten, informatiemanagers, researchers, IT’ers of adviseurs. Daarnaast is het dé manier om kennis te nemen van innovaties op ons vakgebied, zoals bijvoorbeeld intelligente en analyserende tools.
We krijgen deze middag een kijkje in de keuken van de Dienst Informatie en Archief van de Tweede Kamer. Zij zullen een presentatie geven met als titel ‘Van Data naar Informatie; van Hangmap tot Monitoringtool’. Ze gaan hierbij met name in op de intensieve samenwerking tussen een techneut en een informatiewerker en leggen uit op welke wijze ze de informatiebehoefte van informatiewerkers hebben vertaald naar concrete producten en services. De aanpak is gebaseerd op een pragmatische werkwijze: kleine behapbare stappen en een intensieve samenwerking tussen de informatiewerker en de techneut, door deze letterlijk fysiek naast elkaar te zetten bij de ontwikkeling. De medewerkers van de Dienst Informatie en Archief van de Tweede Kamer delen deze succesvolle aanpak graag met hun vakgenoten.

Prissma GO InfoBattle
De Prissma GO InfoBattle is een op ons vakgebied gerichte ‘Pub Trivia Quiz’. Deelnemers gaan in teams van maximaal 4 personen, onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar de strijd aan in deze pubquiz voor informatieprofessionals. Tijdens onze InfoBattles krijg je 60 vragen voorgeschoteld die deels met ons vak te maken hebben. Vragen over onderwerpen uit het informatiewerkveld, zoals social media, methoden en technieken, en zoeken en vinden op het internet worden aangevuld met algemene kennisvragen. Op één specifieke ‘zoek-en-vind’ ronde na is het gebruik van elektronische hulpmiddelen niet toegestaan. Het niveau is zodanig dat iedere Informatieprofessional er goed aan kan deelnemen, maar niet-vakgenoten er meer moeite mee zullen hebben.
De teams mogen uit maximaal vier mensen bestaan. De ervaring leert dat ter plaatse spontaan samengestelde teams erg succesvol kunnen zijn en tot leuke contacten kunnen leiden. Schroom dus niet om je als “eenling” aan te melden, wij zorgen er voor dat je met andere interessante mensen in contact komt!
De Prissma GO InfoBattle wordt net als voorgaande jaren gesponsord door GO Opleidingen, die behalve de prijzen voor de lokale voorrondes ook de schitterende hoofdprijs op de landelijke finale tijdens het KNVI Congres verzorgt. Afgelopen jaren waren dit onder meer iPads, drones en GoPro-camera’s! Daarnaast krijgt het winnende team gratis toegang tot het KNVI Congres, een prijs ter waarde van 100 euro per persoon! De Prissma GO InfoBattle organiseren we samen met de KNVI regio Den Haag.

Programma
14.00 Aankomst en ontvangst
14.30 Plenaire start programma
14.45 Rondleiding in 3 groepen (+/- 45 minuten)
15.45 Presentatie door Dienst Informatie en Archief van de Tweede Kamer
16.15 Plenaire afsluiting
16.30 Vertrek naar locatie borrel en InfoBattle
17.15 Start Infobattle
19.00 Afronden Infobattle en einde activiteiten

Let op: legitimatie voor toegang aan de Tweede Kamer is verplicht!

Kosten
Deelname aan het kijkje in de keuken is kosteloos. Deelname aan de Prissma GO InfoBattle kost 7,5 euro per persoon, hiervoor krijg je in ieder geval een hapje en een drankje.

Aanmelden
Wees er snel bij, want het aantal deelnemers aan het werkbezoek bij de Tweede Kamer is beperkt tot 30 personen! (Er is geen maximum aantal deelnemers voor de InfoBattle)

Toelating tot het Kijkje wordt bepaald op volgorde van aanmelding. De meeste mensen zullen beide evenementen combineren, maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt je dus ook alleen aanmelden voor één van de onderdelen.

Voor al onze activiteiten geldt dat deelname open staat voor iedereen. Mensen die aan beide evenementen deelnemen hebben echter voorrang! Datzelfde geldt voor leden van Prissma en mensen die zijn aangesloten bij de KNVI.
Aanmelden kan via de website van Prissma: infobattle@prissma.nl Geef voor zover mogelijk aan met welke mensen je zult komen, en of je aan beide evenementen deel wilt nemen of alleen aan één van de onderdelen. Geef ook aan of je lid bent van Prissma of van het KNVI.

Nogmaals: let er op dat je niet tot het gebouw van de Tweede Kamer zal worden toegelaten als je geen geldig legitimatiebewijs kunt tonen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>