2016 : Cyber Security

Verslag Prissma Academy 2016 Cyber Security
Bescherm je kroonjuwelen!

Op 24 maart vond Prissma’s Academy plaats. Een dag in de collegebanken van de Haagse Hogeschool (HHS) die geheel in het teken stond van cybersecurity en informatiebeveiliging. Vier sprekers drukten de deelnemers met hun neus op de feiten.

De stand van de veiligheid van Nederland wordt in de gaten gehouden door de AIVD en het Nationaal Cyber Security Centre. Cryptoware, hacken en phishing mails zijn de grootste bedreigingen als het gaat om cybersecurity. Criminelen zetten dit soort middelen steeds vaker in om ons geld afhandig te maken. De AIVD weet ons daarnaast te vertellen dat Nederland door 25 landen wordt bespioneerd, ook steeds vaker via het web. Doordat we steeds afhankelijker worden van digitale middelen wordt een aanval op deze digitale middelen een steeds groter risico.

Gemeentes blijken de informatiebeveiliging nog niet op orde te hebben. Ze worstelen met de invoering van de wetgeving op dit vlak. Hoe wetgeving om te zetten in werkbare procedures blijft de grote vraag. Een zorgelijk beeld, te meer omdat het om informatie van ons allemaal gaat.

De rode draad van de dag is dat iedereen moet bedenken wat zijn/haar kroonjuwelen zijn. Of dit nu gaat om een persoon of om een organisatie. Wat is de belangrijkste informatie die je als persoon of als organisatie wilt beschermen. Focus je op deze kroonjuwelen en bescherm die zo goed als mogelijk.
Daarnaast wordt de mens vaak gezien als de zwakste schakel in de informatiebeveiliging. Maar niet gevreesd, door de juiste training kan de mens ook juist de sterkste zwakel worden in het beveiligingsproces. Door het besef van de gevaren te verankeren in onze denkwijze en onze werkprocessen en ook onze persoonlijke levensfeer zo veel mogelijk in te richten op het beschermen van onze kroonjuwelen.

IMG_5942

IMG_5943

IMG_5945

IMG_5946

orginele wervingstekst
Op 24 maart 2016 opent de Prissma Academy voor één dag haar deuren. Dit jaar met als thema Cyber Security en Informatiebeveiliging. In één middag worden de deelnemers, onder begeleiding van Stéfan Ellenbroek (Manager Center of Expertise Cyber Security, De Haagse Hogeschool), op dit thema bijgepraat door ervaren en inspirerende sprekers.

De opening wordt verzorgd door een duo-presentatie van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Het NCSC is het centrale informatieknooppunt en expertisecentrum voor cybersecurity in Nederland. De AIVD is een Nederlandse geheime dienst die zich bezighoudt met de binnenlandse veiligheid en inlichtingen uit het buitenland verzamelt. De presentatie gaat in op de ontwikkeling van de cyberdreiging als een van de grootste bedreigingen van de Nederlandse economie en geeft een kijkje in de keuken van spionage.

Vervolgens deelt Arie Linsen (oa docent bij de Security Academy en Security Consultant bij Aletsch Consult) zijn ervaringen over informatiebeveiliging op gemeentelijk niveau. De presentatie geeft inzicht in de forse uitdaging waar de gemeentes tegenwoordig voor staan.

Tot slot sluit Wilbert Pijnenburg van Insite Security. Insite Security is gespecialiseerd in het verbinden van de menselijke, organisatorische en technische kant van informatiebeveiliging. De presentatie gaat in op de menselijk factor in de beveiligingsketen. Aan de hand van actuele beveiligingsincidenten wordt de menselijke schakel binnen informatiebeveiliging geanalyseerd. De deelnemers hebben een actieve inbreng tijdens de presentatie.

Aanmelden

Aanmelden voor de Prissma Academy 2016 kan hier onder en kost 150 euro.
Leden van de KNVI, SOD en de Ngi-NGN krijgen een forse korting waarmee de aanmelding 10 euro kost. Voor de leden van Prissma zelf is de toegang uiteraard gratis.
Gezien het programma is het de verwachting dat het maximale aantal deelnemers vrij snel zal worden bereikt. Meld je dus snel aan om deze unieke middag mee te maken! aanmelden

programma
12:15 – 13:00 uur inloop
13:00 – 13:15 uur Opening Academy door de dagvoorzitter
13:15 – 14:15 uur NCSC en de AIVD
14:15 – 15:00 uur Security Academy
15:00 – 15:15 uur Pauze
15:15 – 16:15 uur Insite Security
16:15 – 16:30 uur Afsluiting door dagvoorzitter
16:30 – 17:30 uur borrel bij De Deugd (tegenover de HHS, op eigen gelegenheid)
17.30 – 19.00 uur Infobattle

Dagvoorzitter
Drs. Stéfan Ellenbroek, Manager Center of Expertise Cyber Security, De Haagse Hogeschool

Datum en tijd
24 maart 2016, middag

Locatie:
De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag

Deelnamekosten

Leden Prissma gratis
Leden KNVI; NGI; SOD 10 euro
Studenten HHS gratis
Personeel HHS gratis
Overige deelnemers 150 euro

 


De aanmeldingen zijn gesloten

 


insitesecurity-RGB

logo_security_academy-20100125-01

HHS_groen

poster