Terugblik Prissma LexisNexis InfoBattle, NIN Groningen, 16 mei 2013

Voor de tweede keer in Groningen, voor de tweede keer in café Het Catshuys op het Gedempte Kattendiep, en voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met het Noord-Nederland Informatie Netwerk.
Én: voor de tweede maal was het een groot succes!

Vijf teams deden dit keer mee, onder wie de winnaars en runners-up van verleden jaar. De quizmaster waarschuwde de aanwezigen van tevoren al: deze InfoBattle zou moeilijker zijn dan verleden jaar.

Wederom waren er 60 vragen, verdeeld over 6 rondes. Alle traditionele ‘pub trivia quiz’ elementen kwamen dit keer aan bod. Plaatjesrondes, algemene kennis en dit jaar voor het eerst een muziekronde. En net als verleden jaar werd de quiz afgesloten met de inmiddels beruchte opzoekronde, waarbij – in tegenstelling tot de gewone vragenrondes – de iPhones, iPads en andere mobiele devices op tafel mochten komen.

Hoewel de quiz zoals gezegd moeilijker was dan verleden jaar, werd er toch zeer goed gescoord door de verschillende teams. Zelfs het team dat laatste eindigde had er enkele goede rondes bij. Maar winst of verlies: alle aanwezigen waren na afloop enthousiast over de pubquiz. Uit het grote applaus voor de sponsor LexisNexis en Prissma kon worden afgeleid dat het animo voor een vervolg in 2014 aanwezig is.

Dat de jeugd de toekomst heeft blijkt uit de einduitslag: het team van 4e jaars studenten IDM Groningen won de quiz, door in de laatste -opzoek- ronde hun concurrenten het bos in te sturen. Proficiat aan de winnaars, die net als de als tweede en derde geeïndigde teams van de HanzeMediatheek en de bibliotheek RUG naar huis gingen met een prijs die verzorgd werd door LexisNexis. En: ze mogen bij de landelijke finale in november een gooi doen naar de hoofdprijs: vier iPad Mini’s voor het winnende team!

Bedankt NIN, en alle deelnemers in Groningen voor de enthousiaste deelname. Tot volgend jaar!

De einduitslag:

1. Studenten IDM. — 62
2. Hanze Mediatheek — 60 *)
3. Bibliotheek RUG — 56
4. Team LN — 50
5. Team Biblionet — 39*) Tevens de winnaars van de NIN-Originaliteitsprijs, vanwege hun “matching outfits” en hun volledige teamnaam: “Hanze Mediatheek: Een Geoliede Zoekmachine

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>