‘Verhitte’ strijd bij InfoBattle Amsterdam

Vijf september 2013. Meer dan dertig deelnemers verzamelen zich op een onverwacht broeierige donderdag namiddag in de bibliotheek van de Boekman Stichting op de Herengracht 415 in Amsterdam om de strijd met elkaar aan te gaan tijdens de Amsterdamse voorronde van de Prissma LexisNexis InfoBattle 2013.
In samenwerking met Prissma en sponsor LexisNexis was het Amsterdams Informatienetwerk de lokale organisator van dit landelijke Prissma evenement. En ook dit jaar wist het AIN een sterk deelnemersveld op de been te krijgen. Terugkerende spelers (en complete teams) aangevuld met nieuwe deelnemers zorgden er ondanks een aantal last minute afzeggingen voor dat er zelfs meer spelers waren dan verleden jaar!

 

De strijd was dan ook verhit – al kon dat laatste te wijten zijn aan de tropische temperatuur. De overal uit het pand aangerukte ventilatoren zorgden ervoor dat de hoofden niet al te heet werden en dat was maar goed ook, want de InfoBattle – editie 2013 was moeilijker dan die van verleden jaar.Vanaf 17:00 liep de Boekman bibliotheek vol met de deelnemers die meteen konden ‘aanvallen’ op de uitgebreide selectie tapas hapjes en de drankenbar, verzorgd door de stichting. Door de voortreffelijke catering gecombineerd met de indrukwekkende lokatie heeft het AIN de meest prestigieuze InfoBattle-lokatie in handen. Hoewel het ‘pub’-element dit keer ontbrak geeft een klassieke omgeving als deze (het pand stamt uit de Gouden Eeuw en dat druipt er vanaf) behoorlijk wat cachet aan het begrip “pubquiz”.

 

Om iets over half zes vuurde de presentator de eerste vraag op de acht teams af. 60 vragen verdeeld over zes rondes later kwam de strenge jury bestaande uit Kim Ziengs en Eva Vedder met de einduitslag naar buiten. De meeste teams eindigden vlak bij elkaar – wat dat betreft was het een spannende strijd. Eén team echter stak er bovenuit. De ‘runners-up’ van verleden jaar, team “I Am Angels”, won deze battle door zeven punten ‘los’ te blijven van de nummer 2, het team van KPMG. Op de derde plaats eindigde het ‘Team Zonder Naam’.

 

De volledige uitslag:Positie Teamnaam Score
1.  I Am Angels 70
2.  KPMG 63
3. TeamZonderNaam 60
4. de ReMi’s 57
5.  Boekman 56
6.  de Winnaars 54
7. Dino 4 50
8. LexisNexis 45

Zoals altijd was het credo ook dit keer natuurlijk “meedoen is belangrijker dan winnen”, en wat dat betreft was het goed om alleen maar vrolijke gezichten te zien – ook na het bekend worden van de einduitslag. Voor de spelers van de beste drie teams waren er prijzen die verzorgd werden door LexisNexis, en de kans om een iPad te winnen bij de landelijke finale op de KNVI-dag in november. Voor de rest was er het gevoel een leuke namiddag te hebben gehad. En da’s minstens zo mooi!

Gesponsord door:

Initiatief van:

This article has 1 comments

  1. Pingback: State of the art' in informatievoorziening

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>