LexisNexis InfoBattle bij het NIN in Groningen een groot succes!
De eerste sfeerimpressie:

Foto’s zijn er ook! 

De derde voorronde van de LexisNexis InfoBattle 2012, die op woensdag 17 oktober in Groningen werd gehouden was met een opkomst van 28 mensen wederom een groot succes. Georganiseerd door Prissma en het Noordelijk Informatienetwerk (NIN) bleek het gezellig druk in ‘Het Catshuys’, een klein café in het centrum van Groningen.Foto
Net als bij de InfoBattle in Amsterdam deden zes teams een poging om met de eer te gaan strijken. Naast een hele serie vakgerelateerde opgaven werden er ook vragen op hen afgevuurd die over de regio gingen. “Welke Friese lekkernij is genoemd naar een lichaamsdeel”, “Noem alle betaald voetbalclubs uit de drie Noordelijke provincies” en “Hoe wordt de Martinitoren in de volksmond ook wel genoemd” waren enkele van de vraagstukken waar de deelnemers zich op konden stukbijten.
Ook in Noord Nederland was het niveau van de deelnemende teams weer erg hoog. Uiteindelijk stak één viertal met kop en schouders boven de concurrentie uit. Met een verschil van 10 punten won een team van medewerkers van de bibliotheek van de universiteit Groningen. Team “Biep RUG” wist maar liefst 77 punten te vergaren en bleek de terechte winnaar. Met deze prestatie scharen zij zich meteen onder de kanshebbers voor de landelijke finale die op 15 november op de NVB100-dag in Utrecht wordt gespeeld.

Foto

De tweede plaats was weggelegd voor het team met de (misschien toch niet zo?) originele naam “Team 1″ dat met een mooi aantal van 67 punten ook geen wanprestatie heeft geleverd. Beide teams zijn direct geplaatst voor de eerder genoemde finale. Team “Hanze-mediatheek” van de Hanze Hogeschool wist met 62 punten de derde prijs weg te slepen en zit voor de finale voorlopig op de reservebank.
De rode lantaarn was voor het team met de omineuze naam “Wie Niet Weet, Wie Niet Wint”, maar met 47 punten deden zij het allerminst slecht. Als last minute ingeschreven team hoeven zij zich zeker niet te schamen voor hun score.

Foto

De door het NIN uitgekozen lokatie bleek een schot in de roos. Een pubquiz moet uiteindelijk natuurlijk het liefst in een echte kroeg worden gespeeld, en ‘Het Catshuys’ voldeed aan alle eisen. Zoals ook bij de eerdere edities bleek hadden de deelnemers het uitstekend naar de zin. Uit de evaluatie moet blijken of het voor herhaling vatbaar is, maar de signalen wijzen daar wel op.
Foto
De volledige uitslag:

 

1. Bieb RUG – 77
2. “Team 1″ – 67
3. Hanze Mediatheek – 62
4. “Team 2″ – 59
5. C.U. @ The Beep – 54
6. “Wie Niet Weet, Wie Niet Wint” – 47

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>