Hoog spelniveau op de LexisNexis InfoBattle Amsterdam!

De Amsterdamse voorronde van de LexisNexis InfoBattle 2012 die op 19 september werd gespeeld kende een hoog spelniveau van de deelnemers. De tweede van zes voorrondes werd georganiseerd door het Amsterdam Informatienetwerk (AIN) in samenwerking met Prissma, de grootste afdeling binnen de honderdjarige NVB.

Café De Jaren aan de Amstel in hartje Amsterdam was de perfecte lokatie voor dit ‘kennisgevecht’ tussen informatiespecialisten uit Amsterdam en omgeving. 65 quizvragen die de meest uiteenlopende facetten van het informatievak bestreken werden afgevuurd op de deelnemers om te beoordelen welk team zich Amsterdam’s Beste mocht gaan noemen.

Met een opkomst van ca. 30 bezoekers en deelnemers kan deze editie als een succes worden beschouwd, zeker als men naar de einduitslag kijkt. De winnaars van het ‘zilver’ eindigden slechts vier punten hoger dan de nummer laatst, waardoor vijf van de zes teams op één puntje van elkaar eindigden. De uitslag verraadt dan ook hoe spannend het was. Voor de teams maar zeker ook voor de jury, die door de kleine verschillen extra kritisch moest zijn bij de beoordeling van de antwoorden.

Uiteindelijk mocht het team ‘Missing Helene’ zich tot de Keizers van de Grachten laten kronen. 61 punten scoorde dit team, waarmee ze een gat van drie punten met de runners-up, team ‘I M Angels’ wisten te slaan. De derde plaats was weggelegd voor het team van de NOS dat slechts één punt minder scoorde.

Vanzelfsprekend was ook dit keer het deelnemen, de gezelligheid, het netwerken en het genieten van de hapjes en de drankjes belangrijker dan het winnen, maar aan het fanatisme van de deelnemers was dat niet af te lezen. Uiteindelijk bleek dat zowel de winnaars als de verliezers een zeer vermakelijke middag hebben gehad, en dat is natuurlijk het belangrijkst.

De volledige uitslag:
1. 61 pt. – Missing Helene
2. 58 pt. – IM Angels
3. 57 pt. – NOS
4. 56 pt. – LexisNexis
5. 55 pt. – AIN bestuur
6. 54 pt. – Mix-team

De prijzen voor de leden van beste drie teams werden verzorgd door sponsor LexisNexis en bestonden uit lokale lekkernijen als Old Amsterdam, Kesbeke uitjes en Jodekoeken, aangevuld met stormparaplu’s en puzzels.

Deze voorronde was de tweede in een serie van 6 regionale InfoBattles. Den Haag (HIN) is in het voorjaar gespeeld, Groningen (NIN), Deventer (OIN), Eindhoven (ZIN) en Utrecht (CNIN) volgen nog. De beste teams van de regionale voorrondes mogen op 15 november de degens met elkaar kruisen op de landelijke finale tijdens het jubileumfeest van de 100-jarige NVB. Zij spelen dan om de hoofdprijs van een iPad voor elke speler in het winnende team, mogelijk gemaakt door LexisNexis.

Sfeerbeelden via het YouTube-kanaal van Prissma: InfoBattle Amsterdam

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>